Autoihin liittyvät pelit tarjoavat aina vauhtia ja tiukkoja kurveja upeilla muskeliautoilla, vauhdikkailla ralli- ja Nascar-autoilla, sekä moottoriurheilun kuninkaallisilla, F1-autoilla. Konsoli- ja tietokonepelien maailmasta löytyy lukemattomia autopelejä, joista löytyy jokaiselle omaan ”ajotyyliin” sopiva peliversio.

Yksi suosituimmista autopelisarjoista on Grand Theft Auto, eli lyhyesti GTA-pelit. Nämä pelit tarjoavat huimaa seikkailua, järeää toimintaa ja uskomatonta vauhtia useille eli alustoille, kuten esimerkiksi tietokoneelle, Playstationille ja Xboxille. GTA-pelisarjaa löytyy useita ja ne ovat paikka paikoin väkivaltaisia, joten ne soveltuvat hieman varttuneemmille pelaajille. Grand Theft Auto-pelisarja sisältää erilaisia tarinoita, jolloin profiili ja tehtävät vaihtelevat jännityksen säilyessä.

Need for Speed on myös tunnettu ajopelisarja, joita löytyy kätevästi eri alustoilta. Nämä pelit sisältävät myös vauhtia, kuten esimerkiksi takaa-ajoja, kilpailuja ja kaahaamista.
Komeita katukilpa-ajoja löytyy pelisarjasta nimeltä The Crew. Pelissä haastetaan jengiläisiä ja ajetaan kilpaa asfaltti kipinöiden pitkin New Yorkin katuja. Peleistä löytyy useita kaupunkeja ja tietenkin autoja erilaisine maisemineen.

Kaikki autopelit eivät suinkaan ole ainoastaan rosvo-poliisi-yhdistelmiä, vaan esimerkiksi suomalaisten ikisuosikki Formula 1 on saanut myös oman pelisarjan, jossa pelaajat voivat ottaa mittaa toisistaan. Pelaaja pääsee ajamaan tuttuja F1-ratoja tuttujen kuskien kanssa. Myös suomalaiset kuskit ovat mukana, mikä tarjoaa oman mausteensa peliin. Gran Turismo on myös monen autourheilusta pitävän suosikkipelisarja, joka pyrkii olemaan mahdollisimman realistinen koskien autoja, ympäristöä ja auton virittelyä kohti kilparatoja.

EA Sports on julkaissut amerikkalaista Nascar-autopelisarjaa, joka on maailmalla erittäin suuri ja suosittu autokilpailutapahtuma. Suomalaisia autourheilusta kiinnostuneita pelaajia koukuttaa varmasti perinteinen ralli. Milestone tarjoaa upeaa rallimaailmaa loistavalla grafiikalla, joka tuo vauhdikkaat etapit suoraan kotiin. Myös Dirt Rally sisältää herkullisia kuvakulmia ja upeaa grafiikkaa jännittävine erikoiskokeineen.