Final fantasy on Square Enixin maailmankuuluisa roolipelisarja pelikonsoleille. Pelisarja koostuu tähän saakka 14 julkaistusta osasta, sekä muutamasta spin-off-pelistä, kuten Final Fantasy Tactics sekä Final Fantasy: Chrystal Chronicles. Ensimmäinen Final Fantasy -peli julkaistiin vuonna 1987 Super Nintendo Entertainment System -konsolille (SNES). Pelistä tuli Japanissa suuri hitti, joka myös oli ainoa maa, jossa se siihen aikaan julkaistiin, kun taas muualla maailmalla vei hiukan enemmän aikaa, ennen kuin toivottu läpimurto tapahtui. Yhä edelleen äärimmäisen suosittu Final Fantasy VII oli ensimmäinen osa, joka julkaistiin PlayStation-pelikonsolille ja Yhdysvaltojen lisäksi myös Euroopassa.

Pelisarjan seitsemäs, kahdeksas ja yhdeksäs osa julkaistiin PlayStation One -pelikonsolille, minkä jälkeen Square Enix siirtyi grafiikan kehittymisen tarpeiden takia PlayStation 2 -konsoliin. Tälle konsolille julkaistiin vuonna 2001 Final Fantasy X – ensimmäinen Final Fantasy -peli, jossa käytettiin ääninäyttelijöitä. Peli sai loistavia arvosteluja ja sitä pidetään yhä pelisarjan parhaana osana. Pelistä julkaistiin vuonna 2014 HD-paranneltu versio, joka oli saatavilla kolmelle konsolille; PlayStation VITA, PS 3 sekä PS 4. Pelin tarina ja tyyli pysyi yhä samana, sillä pelille suoritettiin ainoastaan parannuksia grafiikkaan.

Tämän myötä myös uuden sukupolven pelaajat pääsivät pelaamaan kyseistä peliä tarvitsematta ostaa PlayStation 2 -konsolia (joita ei enää myydä). Tämä oli idea, jota arvostettiin äärimmäisesti maailman ympäri, ja fanit vaativat, että pelisarjan aikaisemmat osat julkaistaisiin uudelleen. Square Enix julkaisikin parannetun version myös sarjan seitsemännestä osasta. Final Fantasy VII: remake-version julkaisupäivästä ei vielä ole tietoa, mutta sen tiedämme, että se julkaistaan ainoastaan konsolille Playstation 4 sen grafiikan vaatimusten vuoksi.

Final Fantasy pelisarjan osat 11,12,13 ja 14 eivät tehneet yleisöön kovin suurta vaikutusta – vaikka myyntiluvut olivat mainiot, sillä kaikki fanit eivät tunteneet aidon Final Fantasy -pelin tuomaa vaikutusta. Pelien tarinaa täydentävät elokuvakohtaukset jakavat mielipiteitä laajalti, sillä osa pelaajista pitää kohtauksista ja toisten mielestä ne vievät tilaa itse pelaamiselta. Myös pelien päähahmot jakavat fanien mielipiteitä ja sama pätee tarinaan, mutta makuasioista ei sovi kiistellä, sillä jokaisella Final Fantasyn fanilla on omat mieltymyksen kohteet juuri tässä pelissä.