FPS-pelit, eli First Person Shooter ammuntapelit ovat ensimmäisen persoonan ammuntapelejä, jotka tarjoavat pelattavan maailman pelaajan näkökulmasta. Tämä uusi tyyli pelata ammuntapelejä ilmestyi jo 90-luvulla, josta on kehitetty useita erilaisia peliversioita. Pelaajan edetessä pelissä saa pelaaja tunteen, että on itse liikkumassa ympäristössä ja kantamassa asetta, mikä parantaa huomattavasti pelikokemusta.

Näytössä tulee myös näkymään erilaisia pelaajalle tärkeitä tietoja, kuten käytettävissä oleva elinvoima ja aseet, mutta muutoin pelaaja itse liikkuu kolmiulotteisessa peliympäristössä ja suorittaa annettuja tehtäviä, sekä taistellen vihollista vastaan aseet räiskien. Vuosien kuluessa ja teknologian kehittyessä jatkuvasti ovat räiskintäpelit kokeneet uskomattomia muutoksia erityisesti grafiikan kohdalla. Lisäksi pelissä esiintyvät animaatiot ovat elävöittäneet entisestään pelejä, jotka tuntuvat ajoittain erittäin eläviltä, mikä tarjoaa pelaajalle upeita pelikokemuksia lähes aidolta tuntuvassa peliympäristössä.

Suosituimpia ensimmäisen persoonan ammuntapelejä ovat muun muassa Battlefield-sarjan pelit, joita on valmistettu jo vuodesta 2002 aina näihin päiviin saakka. Sarjan tuorein tuttavuus on Battlefield Hardline, joka julkaistiin 2015, mutta tänä vuonna on tulossa jälleen uusi osa suosittua pelisarjaa. Call of Duty – pelisarja, eli CoD julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2003 ja sarjan tuorein osa ilmestyi 2015 nimellä Call of Duty: Black Ops 3. Muita suosittuja ensimmäisen persoonan ammuntapelejä ovat esimerkiksi Medal of Honor-pelisarja, jonka ensimmäinen osa julkaistiin 1999 ja sarjan viimeisin osa Medal of Honor: Warfighter ilmestyi vuonna 2002. Counter-Strike on klassinen ja monen suosima peli, sekä Halo ja Doom.