Pelaaminen on kokenut suuria muutoksia, jos ei suorastaan mullistuksia vuosien takaisten lautapelien tehtyä tilaa pelikonsoleille ja tietokoneille. Moni muistaa 80-luvun elektroniikkapelin, jossa koeteltiin hermoja toden teolla Donkey Kongin hyppelehtiessä yli esteiden tasolta toiselle.

Teknologia kehittyi nopeasti myös pelimaailmassa, sillä kukapa olisi uskonut vielä 80-luvulla, että pian pelattaisiin verkossa erilaisia peligenrejä, kuten esimerkiksi muiden kanssa ryhmässä niin sanottuja MOBA-pelejä. MOBA on lyhenne sanoista Multiplayer Online Battle Arena, mikä merkitsee taisteluareenalla tapahtuvaa moninpelaamista. Näissä peleissä taistelevat eri joukkueet puolustaen omaa aluettaan ja pyrkien tuhoamaan vastustajan alueen.

Taisteluareena-moninpelissä yhdistyvät rooli -, strategia – ja joukkuepelaaminen, mikä tarjoaa rutkasti erilaisten sankarihahmojen persoonallisia ominaisuuksia ja jännittäviä juonenkäänteitä. Yhteistyö tuo voimaa taisteluihin ja hahmojen erilaiset kyvyt pääsevät oikeuksiinsa muuttuvissa tilanteissa. Lisäksi hahmojen taidot ja ominaisuudet päivittyvät pelin edetessä, mikä lisää pelattavuutta ja mielenkiintoa.

Suosittuja MOBA-pelejä ovat muun muassa Dota 2, jota pelataan myös maailman suurimmassa pelitapahtumassa, joka tunnetaan nimellä The International. The International – kilpailussa kilpaillaan Dota 2 – pelin mestaruudesta ja palkintona jaettiin esimerkiksi vuonna 2015 jopa 18 miljoonan dollarin potti. Myös Suomesta osallistui joukkue tavoittelemaan tätä hurjaa palkintoa.

Dota 2 lisäksi muita suosittuja pelejä on muun muassa luonnollisesti Defense of the Ancients, eli Dota, johon Dota 2 perustuu, sekä League of Legends (lyhennettynä LoL), Heroes of Newerth (lyhennettynä HoN).