RTS, eli Real Time Strategy on strategiapelien pelaamista reaaliajassa, joihin voidaan verrata perinteisiä lautapelejä, joissa pyritään päihittämään vastustaja keksimällä älykkäitä siirtoja. Reaaliaikaiset strategiapelit toimivat samalla tavoin, mutta lautapelin sijaan tietokoneella.

Tietokoneella pelattavia reaaliaikaisia strategiapelejä löytyy kahta erilaista versiota, joista toinen on vuoropohjainen, joka kuvastaa erinomaisesti lautapelillä pelaamista, sillä jokainen tekee oma siirtonsa pelissä omalla vuorollaan. Reaaliajassa kaikki peliä pelaavat toimivat omaan tahtiin samanaikaisesti. Toinen vaihtoehto tällaisten pelien pelaamisessa on pelata tietokone vastustajanaan. RTS-peleissä pyritään useimmiten rakentamaan tukikohta, keräämään varusteita ja hankkimaan oma armeija, ja tämän jälkeen voidaan keskittyä vihollisen päihittämiseen.

Suosituimmaksi RTS-peliksi kautta aikojen ovat monet genrelle uskolliset pelaajat kertoneet olevan Age of Empires, joka on monivivahteinen pelisarja, jossa liikutaan historiallisissa tapahtumissa. Age of Empires-sarjan ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 1997 ja uusi osa on julkaistu liki vuosittain. Viime vuonna ilmestyi tuorein osa Age of Empires II HD: The African Kingdoms, joten sarjalle ei näy loppua ainakaan vielä. Tätä erittäin suosittua strategiapeliä löytyy PC-pelin lisäksi myös Nintendo DS:lle ja älypuhelimelle. Klassisten lautapelien ystävälle löytyy myös Age of Empires lautapeliversio!

Muita suosittuja reaaliaikaisia strategiapelejä on muun muassa Interloper, Starcraft ja Command & Conquer. Hieman toisenlaista strategia-pelaamista tarjoaa Cities: Skylines-sarja, jossa rakennetaan todellinen suurkaupunki ja aivan tyhjästä, joten rakentamiseen sisältyvät myös kiemuraiset suunnittelut, kuten esimerkiksi rakennusten piirustukset ja putki- sekä sähkötyöt.