Strategiapelit ovat erinomaisia pelejä pelaajalle, joka haluaa suunnitella ja taktikoida siirtojaan pelissä. Verkossa pelattavia ajattelua vaativia pelejä löytyy useita ja joitakin todella suuriksi nousseita versioita, kuten esimerkiksi maailmalla lukuisia pelaajia koukuttanut World of Warcraft, joka on massiivinen roolipeli, jossa eletään ja toimitaan keksityssä virtuaalimaailmassa.

Tämä peli on saanut mukaansa miljoonia jäsenmaksuja maksavia pelaajia, mikä kertoo paljon pelin suosiosta. World of Warcraft-pelissä ollaan joko Laumassa tai Liittoumassa oman valinnan mukaan. Molemmissa on valittavana erilaisia rotuja, josta valitaan itseään miellyttävä hahmo, sekä joitakin persoonallisia piirteitä. World of Warcraft on fantasia-moninpeli, josta löytyy myös kirjallisuutta.

Toinen ikisuosikki on japanilainen Final Fantasy, joka on kerännyt mittavan määrän pelaajia, sekä saanut useita fanisivustoja, joissa pohditaan pelin kulkua ja esitellään uusinta uutta Final Fantasy pelimaailmasta. Suurin osa tästä pelisarjasta löytyy pelikonsolipeleinä, mutta Final Fantasy XI-osa on julkaistu myös Windowsille, jotta pelistä voidaan nauttia myös verkossa. Tässä pelissä liikutaan kuvitteellisessa maailmassa. Mainittakoon, että tälle pelisarjalle on sävelletty erinomaista musiikkia, joka on kuin suoraan fantasiaelokuvasta.

Räiskintäpelien uskolliset ystävät pitävät Counter-Strike-peliä ehdottomana klassikkona, joka jaksaa kiinnostaa edelleen. Tyyli on ensimmäisen persoonan taktinen räiskintäpeli, jossa pelaaja pääsee toteuttamaan itseään erikoisjoukoissa pomminpurkajana ja muissa jännittävissä tehtävissä, joissa tarvitaan strategiaa. Päämääränä on kuitenkin toimia joukkueena ja tehtävässä, joka riippuu kentästä jota pelaa. Counter-Strike on suosittu myös turnauspelinä elektronisessa urheilussa. Joistakin peleistä joutuu maksamaan säännöllisesti, jotta pelaaja voi jatkaa pelaamista pelimaailmassa.